Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Dags för vikingen Zlatan att erövra Storbritannien

Jag minns den där höstkvällen 2012. Sverige skulle spela vänskapsmatch mot England på Friends Arena. En på förhand ganska avslagen tillställning, med andra ord. Men Zlatan hade andra intentioner. De engelska kritikerna var Zlatans största, och han hade länge velat tysta dem. Det var dags för ”showtime”. Efter att först ha gjort ett hat trick toppade Zlatan kvällen med en magnifik bicycleta från trettio meter, som aldrig någonsin kommer upprepas av någon annan. Trollkarlen Zlatan förvandlade en vanlig, grå höstkväll till någonting mycket minnesvärt.
På tisdag möter Zlatans PSG Manchester City på bortaplan. Just nu spekuleras det oerhört mycket kring just Zlatan och England. Många engelska klubbar vill ha Zlatan. Inte så konstigt med tanke på att han ju är bättre än någonsin och samtidigt sitter på ett utgående kontrakt med PSG.
Att Premier League behöver Zlatan är tydligt: det finns en väldig desperation hos de engelska toppklubbarna, där de stora titlarna på senare år har uteblivit (ta exempelvis Arsenal, som ju inte har vunnit ligan på över tio år). Dessutom vore det väldigt naturligt för Zlatan att gå till Premier League. Han har redan varit i Italien, Spanien och Frankrike, där han har vunnit ligan varje år. Hans sejour i PSG har varit väldigt lång med Zlatanmått, och nu börjar det väl bli dags för den långe svensken att göra succé i ännu en av Europas bästa ligor.
Att gå till Arsenal eller Chelsea vore i det närmaste idealiskt för Zlatan, med tanke på att det är två klubbar med höga ambitioner, duktiga tränare och skickliga spelare, vilket skulle kunna hjälpa Zlatan med att äntligen ”vinna den där jävla Champions” – en gång för alla. Det vore det perfekta slutet på en fantastisk saga.

Skrivet av:

jimpa.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av jimpa

Kommentera