Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Alexander Isak, Sveriges wildcard inför EM

EM i Frankrike närmar sig. Sverige har en tuff uppgift framför sig. Många rutinerade spelare håller inte längre måttet. Det är dags att ge de yngre spelarna chansen. AIK:s Alexander Isak, blott 16 år men redan debutant i Allsvenskan, vore oerhört intressant i EM.
    AIK inledde Allsvenskan 2016 på ett taffligt sätt. Alexander Isak, just hämtad ur AIK:s ungdomsakademi, fick därför chansen från start mot Östersund. För hans del var det allsvensk debut. Och vilken dundersuccé det blev.
    Isak hann med att göra allt och lite därtill. Sextonåringen inledde med att lugnt och behärskat driva fram bollen på egen planhalva, innan han drog iväg en perfekt djupledsboll som resulterade i ett ledningsmål. En vanlig yngling hade varit klart nöjd redan där, men inte Isak. Varje gång han fick bollen gjorde han någonting av den. En bit in i andra halvlek såg han till att göra mål och därigenom stänga matchen. När matchen var slut hade AIK vunnit med 2-0, och Isak var utan tvekan matchens bäste spelare.
    Zlatan Ibrahimovic slutar förmodligen efter EM. Arbetet med att bygga upp ett lag för framtiden borde därför redan ha börjat, men så har inte skett. Istället för att ge unga framtidsnamn frekvent med speltid har Hamrén envist hållit sig fast vid sina äldre spelare. Hamrén bör ta fasta på den lyster och vilja som finns hos de yngre spelarna, inte minst eftersom U21-landslaget vann EM-guld ifjol. Truppen bör bestå av huvudspelare som Ibrahimovic, hungriga spelare som Augustinsson – samt jokrar, där Alexander Isak vore den mest ultimata. Anta att Isak får speltid i AIK under våren och bibehåller den klass han höll i debuten, då borde denna supertalang definitivt bli uttagen till sommarens EM-slutspel. Bonne chance, Isak!

Skrivet av:

jimpa.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av jimpa

Kommentera